torstai 30. heinäkuuta 2009

Perinteista sadomasokismia?

Ihminen rakastaa kipua, ainakin suomalainen. Vastominen ja hieronta on hyväksyttyjä BDSM-muotoja. Amerikkalaiset ovat aina ihmetelleet suomalaisten sadomasikismia saunassa: sadan asten kuumudessa alastomat ihmiset piiskaavat itseään varpukimpuilla. Hieronta ei ole sen hellempää: ihminen nauttii kivusta. Mutta jostain syystä, jos samaa tekee piiskalla tai muilla välineillä, sen on enemmistön mielestä pervoilua. Aika kummallista vai onko? Ennenvanhaiset ruumiilliset rangaistukset vapauttivat ihmisen syyllisyydestä. Emmekö tee samaa, silloin kun tunnustamme kumppanillemme syntejämme ja saamme kunnon piiskauksen? Sen jälkeen olemme vapaita, voimme nauttia elämästä.

6 kommenttia:

M.Magdalene kirjoitti...

Kipu, ruumiillinen kuritus saa meidät kenties unohtamaan ne henkiset "kärsimykset". Fyysinen kipu saa adrenaliinin virtaamaan ja herättää meidän kehot horroksesta, mieli valpastuu. Mutta eihän sadomasokismissa ole kysymys ihan samasta?
---------------------
kaunis kuva!

Kipukoukku kirjoitti...

Mieli on valpas ja vapaaa - meillä. Mutta miten olla kun se ei ole vapaa? Ihmiset joutuvat kärsimään paljon enemmän kuin fysiisestä kivusta, mutta eivät myönnä sitä. Ruumiin kipu on kaunista, vapauttavaa.

Dramaqueenitis kirjoitti...

Itse olen miettinyt esimerkiksi omien vanhempieni tapaa viettää mökkilomaa työleirinomaisesti rehkimällä aamusta iltaan milloin pajukon, milloin uuden rakentamisen parissa. Ehkä fyysinen työ ja siitä seuraava uupumus ovat eräs tapa saavuttaa se sama tila, johon itse ainakin vaivun kunnon session jäljiltä.

Kipu pahan olon lievityksenä saattaa toki ilmetä myös vähemmän positiivisilla tavoilla - muistaakseni itsensä viiltelyä perustellaan usein juuri sillä, että henkinen paha olo helpottuu kun sen korvaa fyysisellä kivulla. Tätä samaa asiaahan käsitellään esimerkiksi Secretaryssa, jota suosittelen kyllä myös muista syistä :)

Anonyymi kirjoitti...

"Aika kummallista vai onko? Ennenvanhaiset ruumiilliset rangaistukset vapauttivat ihmisen syyllisyydestä. Emmekö tee samaa, silloin kun tunnustamme kumppanillemme syntejämme ja saamme kunnon piiskauksen? Sen jälkeen olemme vapaita, voimme nauttia elämästä. "

Ei meillä kyllä ole
tuota syyllisyydestävapautumis näkemystä ole ollut koskaan käytössä. Kaikenlainen "oletkos ollut tuhma poika"-pölinä saa sitäpaitsi erektioni lopahtamaan, koska koen valheelliseksi.

Masokistina koen ansaineeni rangaistuksen sen takia, että olen jollain tapaa huono, kun taas dommeni ovat absoluuttisesti parempia. Tämä pitää myös ihan oikeasti paikkansa, monilla elämän alueilla. Toivottu reaktio ja yhteistyö juontuu siitä kun parempi saa ojentaa huonompaa, ja molemmat osapuolet repivät siitä nautintonsa. Alistuvaa luonnetta pitää rankaista loputtomiin. Alistaessaan nautinnolla dominoiva osapuoli saa enemmän myönteistä valtaa, kuin jos alistaisi ilman nautintoa.

Rangaistuksia ja kipua saadessani en yritä mitenkään vapautua syyllisyydentunteesta, vaan otan vastaan sen kärsimyksen, joka minun kuuluu seksuaalisena masokistina saada. Enemmän kuin kärsimyksestä, voidaan ehkä puhua nolaamisesta, jonka samanaikainen voimakas aistinautinto aiheuttaa.

Tuollainen synnistäpuhdistautumis lähtökohta voi piileksiä vanhanaikaisessa koulu- tai kotikurissa, mutta minä en kyllä näe mieltä ajatellakaan, että voisin olla hetken aikaa kiltimpi ja parempi session jälkeen. Ei omat dommeni esimerkiksi suutele ja hyväile minua session jälkeen - ainakaan siinä mielessä, että taputtelisivat haavojani ja kehuisivat kiltiksi pojaksi. Se olisi minusta vain kornia.
Kyllä masokismi on jotain mikä on verissä ja luonteessa, tarve, oikea huonommuudentunne, seksuaalisen alistumisen tarve, joka pitää tyydyttää sopivin väliajoin molempien osapuolten (paremman ja huonomman) välisellä yhteispelillä ja sillä ehdolla, että molemmat saavat touhusta jotain hyötyä kasaan.

Sadomasokismilla on kyllä suhde
väkivaltaan ja rasituksen tuottamaan kipuun, mutta se ei ole yksinkertaisen suoraviivainen suhde.
Ihmisten maailma on täynnä kipua ja kärsimystä, kuolemaa. Myös esimerkiksi kohtuuden noudattaminen elämässä jo tuottaa monille kärsimyksiä. Suurin syy miksi raippoja ja ruoskivia ihmisiä vainottaa tai halveksitaan on se, että se asettaa kyseenalaiseen valoon sen hyvin vakavan kärsimyksen, jota on totuttu pitämään elämään kuuluvana pahana tai pakkona. Ihmiset ovat pohjimmiltaan tärkeitä ja itsekkäitä ja juoruavia, eivätkä tykkää siitä, että oikealla vallalla pelataan sängyssä, koska se rikkoo heidän pyhöö valta-asetelmaansa. SM:ää yritään aina vääntää pehmeämpiin muotoihin ja tuomita. Sadomasokistit itsekin usein vähättelevät omia tekemisiään ja välttelevät tietyllä tavalla rajuja elementtejä keskinäisissä peuhuissaan. Esimerkiksi vankila on paikka, joka ihmisten täytyy ottaa vakavasti yhteiskuntarauhan kannalta. Jos käsirautaleikeistä tulisi aivan yleistä kansanhuvia se vaikuttaisi väistämättä siihen, miten vakavasti esimerkiksi ihmisten pidättämiseen tosielämässä suhtauduttaisiin.
Sitäkin alettaisiin pitää
leikkinä. Mutta toisaalta jos sadomasokismi olisi yleisempää varmaan rikollisuuskin vähenisi...
Vaikea juttu.


Bmad

Pomminpurkaja kirjoitti...

Kiitos kommentista :)

Hyvä huomio. Elämähän on valtaleikkiä, kunnes olemme aikuisia. Miksi se ei jatkuisi?

Huolimatta kaikesta keskustelusta BDSM:n ympärillä, se on jäänyt jotenkin tekniseksi. Psykologisten ilmiöiden ja seksin yhteyden löytäminen on jäänyt kovin vähälle keskustelulle.

Bmadin kommentti on hyvä huomio. Mutta kuten Tuntemattomassa maassa kommentoin, ahdamme BDSM:n alle liikaa moninaisuutta ja olemme alttiita luulemaan niitä yhdeksi asiaksi.
Tutkimani tunnelukkoteorian mukaan väittäisin esimerkiksi että Rengin puhuvan esim Tunnevajeen ja Bmadin Vajavuuden -näkökulmasta.

Kipukoukku kirjoitti...

Bmad, tunnustan, että kaikki tuo oli vain ajatusleikkiä. Tosiasiassa vain nautin kivusta ja sen tuottamisesta, alistumisesta ja alistamisesta. Ei siinä kai mitään erikoisia syvyyksiä ole, se vain sattuu olemaan seksualisuuteni toteuttamisen muoto, samoin kuin Kreivittärellä. Enkä missään tapauksessa tunne itseäni huonommaksi.

Pomminpurkaja, kiitos kommentista. En oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit tunnevajeella ja vajavuudella?