sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Ollako vai OLLA?

Olemme seuranneet erilaisia omaa aihepiiriämme sivuavia blogeja, ja huomanneet, että monissa on muutakin kuin seksiin liityvää järkeilyä. Ajattelimme, että blogimme harvoilla lukijoilla saattaa muodostua käsitys ettei Kokeilijoilla muuta elämää olekaan. Ei se suinkaan niin ole. Kummallakin on omalla tahollaan (sekä yhdessä myös) rikas ja monipuolinen elämä, rakkaat ammatit, kulttuuriharrastukset jne.
Useamman blogin kirjoittajina päätimme kuitenkin tahallaan rajaamaan alueen, joka uutuudellaan hämmentää meitä molempia. Bdsm:n filosofia ja psykologia ovat meille vielä tuntemattomia, liikumme eteenpäin vaistojen varassa.
Yksi juttu on silti selvinnyt ihan vain kantapään kautta. Tärkeintä alistumisessa ja kivussa on meille ainakin se, että siinä (alistetussa) tilassa lakkaa ajattelemasta, tuntee vain. Vastuu on siirretty toiselle, ja saa keskittyä omaan tunteeseen, oman ruumiinsa tuntemuksiin.
Se tila on mainio mahdollisuus poistua järjen, huolien ja velvollisuuksien maailmasta.
Olisiko BDSM jossain määrin sukua dzenille, kun siinä voi olla olematta vastuussa mistään, vain OLLA.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Se tila on mainio mahdollisuus poistua järjen, huolien ja velvollisuuksien maailmasta.
Olisiko BDSM jossain määrin sukua dzenille, kun siinä voi olla olematta vastuussa mistään, vain OLLA. "

BDSM:n hyötyvaikutukset
ilmenevät parhaiten elämänlaadussa, mutta toisaalta ei kaikki kinkyt ole mitään kummoisia "maailman sisimmän olemuksen" tutkijoita. :)

Osa kinkyistä on hyvin pinnallisia ja itsekeskeisiä melko normaaleja ihmisiä, jotka kaipaavat melkoisia isottelu- tai adrenaliinilatauksia seksiin, ei
sen kummempaa.

Monetkaan ihmiset eivät
tosiasiassa tunnu sadomasokismia oikein arvostavan.
Fetisismejä halveksitaan, ja yleistä farkkufetisismiä tai yhdyntäfetisismiä ei tunnusteta fetisismeiksi, koska se leimaisi koko kansan perverssiksi.

Tuntuisi, että haetaan ennemmin "oikeaa kipua", kuten kuolevia läheisiä, onnettomuutta tai kipua, jolla pyritään aiheuttamaan hallaa ja vahinkoa, niinkuin sodat, katuväkivalta, ihmisten väliset riidat, vihanpito... nautinnollinen kipu koetaan feikkikipuna. Sadomasokismia yritetään jatkuvasti häpäistä, tuomita ja vähätellä "oikean ja luonnollisen" kivun tieltä, osoittamaan, että oikea kipu on sitä, kun ei ole
enää kenelläkään kivaa, joutuu kärsimään kunnolla...

Mutta kipu voi
olla myönteistäkin ja kokonaan toisenlaista, valta voi olla myönteistä, iloa tuottavaa ja seksuaalisesti äärimmilleen stimuloivaa. Monelle valtapeleihin muutoin taipuvalle ihmiselle on vaikeuksia pysähtyä sadomasokismin ääreen nauttimaan kivusta samaan aikaan kun läheiset kuolevat ja humalaiset raavaat tappavat toisiaan nakkikioskeilla.

Sadomasokismi on julma
peto, joka on ajettu nurkkaan.
Yhteiskunta kokee uhaksi sen jos rangaistukset ja kipu alettaisiin nähdä myönteisessä valossa ja
perseen ruoskiminen vereslihalle
arvokkaampana asiana kuin
talvisodat, juoruakat ja sukuriidat käräjillä.

Kivulla on olemus.


Bmad

Kipukoukku kirjoitti...

Bmad, kiitos kommentistasi.
En suinkaan ajattele, että kaikki harrastajat olisivat tietoisia bdsm:n filosofiasta.
Puhun ainoastaan itsestäni, tai siis meistä, joille tämä leikki avaa aivan uusia mahdollisuuksia olla onellisia, rakastaa ja tuntea paljon.
Oikeaa kipua on maailmassa niin paljon, että ehkä sen vastapainoksi tarvitaan kipua, joka tuottaa nautintoa? Isäni kuoli syöpään, mutta sitä ennen hänellä oli reidessä kranaatin sirpale jatkosodan muistona. Tuskin hän olisi halunnut mitään muuta kipua.
Sadomasokismi ei mielestäni ole mikään julma peto, vaan hellyttävä lemmikki, jonka kautta me voimme toteuttaa väkivaltaisia fantasioitamme turvallisesti, ilman että joku ulkopuolinen kärsii. Se että bdsm on yhteiskunnan mielestä jotain väärää kertoo vain yhteiskunnan (tai siis niin sanotun enemmistön) katolisista rajoista, joita oli rakentamassa myös katolinen markiisi de Sade.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista turinointia ja kiva löytää uusi bdsm blogi. Itse ehkä kaipasin teidän blogista jonkinmoista allekirjoitusta/merkkiä siitä, kumpi teistä on blogimerkinnän/kommentin tehnyt. Yksin, yhdessä vai kumpi?

-k

Kipukoukku kirjoitti...

Anonyymille vastaaminen on jotenkin kummallista, mutta joo, kirjoittaja on toistaiseksi vain miespuolinen henkilö, vaikka kyllä blogi on oikeasti parin idea. Kyllä varmaan toinenkin osapuoli alkaa tähän osallistua, kunhan kiireiltään ehtii.

Anonyymi kirjoitti...

"Sadomasokismi ei mielestäni ole mikään julma peto, vaan hellyttävä lemmikki, jonka kautta me voimme toteuttaa väkivaltaisia fantasioitamme turvallisesti, ilman että joku ulkopuolinen kärsii. "

Mutta yhteiskunnalle se on
niin julma peto, että se yritetään väkisten naamioida heikoksi ja siksi useat harjoittajatkin välttelevät tiettyjä rajumpia sadomasokismin muotoja. Näin he osoittavat omaa kansalaisluotettavuuttaan, "ei eihän me mitään sairaita pervoja olla, vaan ihan kunnon ihmisiä, jotka vähän leikkivät...".

Esimerkiksi joissain jenkkilän osavaltioissa taitaa käsirautojen käyttö kaikenlaisen seksin yhteydessä olla kriminalisoitu, ja muuallakin sm:n harjoittajat välttelevät niiden käyttöä ihan sen takia, ettei se ole kovin sovinnaista ja pehmoista.
Sadomasokismin filosofiaan kuuluu pohjimmiltaan valtarakenteiden tuntemus, mutta sadomasokismia voi harjoittaa myös pintapuolisesti siten, ettei kyseenalaista valtarakenteita, tai pyrkii leikkimään siinä kontekstissa, jossa se on kansalaisluottamuksen rajoissa mahdollista.


Bmad

Kipukoukku kirjoitti...

Tämä on todella hirveatä, koska se loukkaa "meidän" vapauksia. Niin kauan kuin emme tee pahaa kolmansille henkilöille, olemme vapaita ja moraalisesti nuhteettomia. Jos haluan ottaa tai antaa kipua, se ei kuulu kenellekään, jos en pakota siihen toista. Jos kumppanini haluaa samaa, niin miten se voi loukata ketään? Nyt halusimme liittää tähän kirjoitukseen kuvan kauniisti piiskatusta ruumiista ketä se voi loukata? Me nautimme siitä ja haluamme kertoa niille jotka ehkä tuntevat samoin. Emme pakota ketään katselemaan tai lukemaan blogiamme, haluamme vain nauttia ja kertoa nautinnoistamme. Nyt tänä iltana olemme pohtineet pitkään miten päätämme illan: on vaikea päättää, koska rakkauden nautintoja on niin paljon. Päädymmekö piiskaan, vessaleikkeihin, anaaliin, miten se voi ketään loukata? Nyt rakaani tuli vessasta ja kertoi että pylly on pesty6 voideltu ja valmis mihin tahansa. Pitääkö minun olla huolestunut?